Špagety s rajčatovou omáčkou

24.7.17



Máte rádi špagety? A jak je děláte? Kečup a párek - čili tak nějak rychle, aby už to bylo? Nebo si dáváte s omáčkou záležet a pipláte se s ní tak, jako moje kamarádka, co do ní dala mleté maso, muškátový oříšek a spoustu dalších věcí? :D

Já vám tu dnes přináším jednoduchý recept, který zabere tak maximálně 45 min i s krájením rajčat, a po jehož převedení do praxe se budete předhánět v tom, kdo vyblíže pánev! Jedná se o jídlo, které v klidu zvládáme na kolejích v jedné pánvi a jednom hrnci :-)

Co potřebujeme?
- špagety (množství podle osob, pro dva lidi stačí půl krabičky/pytlíku)
- cca 500g rajčat
- 2-3 stroužky česneku
- bazalka (sušená či čerstvá)
- olivový olej
- pytlíček parmezánu (v obchodě prodávají už nastrouhaný)

- volitelně: malá konzerva tuňáka (osvědčil se Franz Josef) nebo kousek vepřové krkovice či jiného masa

Začneme tím, že dáme vařit špagety.

Nyní se vrhneme na omáčku. Do páve nalejeme trochu oleje (odhadem stačí tak 4 polévkové lžice) a zahříváme ho. Mezitím chytneme rajčata, omejeme, nakrájíme i se slupkou na menší kousky a hodíme do pánve, kde je necháme vyvařit. Důležité je, aby se z nich uvolnila voda a omáčka pak nebyla moc tekutá - takže se neděste, že se vám z pánvičky bude valit pára :D

Až budou rajčata změklá (ale stále bude v pánvi trochu voda), přidejte na slabé plátky nakrájený česnek a přisypte trošku bazalky.
Směs vaříme, dokud není pěkně hustá.

Pokud máme tuňáka, můžeme ho přidat až skoro ke konci vaření. (a je to s ním opravdu výborné!)
Chcete-li udělat masovou variantu, je fajn maso nakrájet na malé kousky, osmahnout ho na pánvi a pak teprve přihodit rajčata a česnek.

Jakmile jsou špagety měkké a dobré, scedíme je.

A jdeme servírovat! Hezky vypadá, když dáte na talíř špagety, na ně dáte trochu vytvořené báječné omáčky, posypete parmezánem a ještě navrch dáte pár zelených oliv (máte-li je rádi).

Dobrou chuť, přátelé, nechte si šmakovat! :-)


Mohlo by vás zaujmout...

0 komentářů